Moderní trendy, které už nějakou dobu ovládají svět aut včetně těch terénních se zatím čtyřkolkám vyhýbaly. Ano, je tu pár elektrických strojů, které už lze pořídit, ale vesměs jde o UTV, nebo čtyřkolky pro pracovní využití a moc srandy si s nimi neužijete. Teď je tu ale první vlaštovka s hybridním pohonem. 

1

Na první pohled vypadá mašina Christiny jako TGB blade. O tom, zda jde o spolupráci s tchajwanským výrobcem, nebo přestavby jeho čtyřkolek bohužel informace nemáme. Nás ale zajímá hlavně pohon. O ten se stará elektromotor kombinovaný s baterií o kapacitě 13kWh, což rozhodně není špatná hodnota. To by nebylo až tak zajímavé, ale k elektromotoru je tu ještě spalovací agregát o objemu 150ccm. 

2

Ten není napřímo napojen k pohonu, ale slouží čistě k dobíjení baterie jako generátor. Tím se zvyšuje dojezd s nabitou baterií a plnou nádrží na více než 300km. Důležité také je, že si čtyřkolka zachovala pohon 4x4, což u elektrických strojů taky rozhodně není pravidlem. Nezanedbatelnou výhodou je možnost využít čtyřkolku jako elektrický generátor se střídavým i stejnosměrným výstupem. Můžete tak napájet třeba elektrické nářadí, nebo světla a hudbu při kempování. 

Cena čtyřkolky by měla startovat na 24 000 dolarech na americkém trhu. 

Video