Pod zkratkou KOH se ukrývá ultimátní závod pro side-by-side, který není vyloženě rychlostní, jako rally, nebo závody baja, ale auta se podívají do hodně náročného terénu většinou tvořeného kamením. Závod se jede v Johnson valley a letos se na stupínek nejvyšší postavila posádka Yamahy RMAX.

2

Bugyny mají samozřejmě do sériového stavu dost daleko, ale v kategorii UTV se jede se stroji, které si za pomoci doplňků můžete postavit doma. Nejde tak o speciály, které by byly od základu nové, ale staví se na sériovém rámu a karoserii. Jiná jsou samozřejmě ramena, podvozek, sedačky, úpravy motoru, atd... Důležitá je také klec, která musí vydržet někdy dost drsné karamboly. 

3

V závodech není důležitá jen rychlost, ale také spolehlivost stroje a hlavně schopnosti jezdce projet náročné pasáže rychle a zároveň efektivně. Když urazíte kolo, nebo se převrátíte, je vám rychlost tak nějak houby platná. Za volantem Yamahy seděl Kyle Anderson. Ještě třeba poznamenat, že jel v kategorii Pro Stock UTV, tedy ve třídě, kde je limitované množství úprav a není povolené turbodmychadlo pro zvýšení výkonu. 

Video

Fotogalerie

 

6

4

1

Autor: TZ