Jeden z nejšílenějších závodů, které jsem kdy viděl se jede ve francozské normandii. Startuje do něj nějkolik set závodníků najednou a holeshot absolvují po několikakilometrové rovince. No a pak je čeká tříhodinové peklo na motokrosové trati v písku.

5

Tradiční závod jedou čtyřkolky i motorky. Trať je kompletně vybudovaná na pláži a najdete na ní všechno, co k motokrosu patří. Zajímavé je, že můžete po promenádě nad pláží projít celou délku trati a vidět tak pohodlně všechny pasáže trati. Jede se buď v kategorii jednotlivců, nebo dvojic, které se střídají na jedné čtyřkolce. Před několika lety jsem se tu byl podívat a vidět to na vlastní oči opravdu stálo za to. Tehdy se na jednom Quadu střídal Martin Liška s Lukášem Studeným. Oba jsou už sice ve čtyřkolkářském důchodu, ale rostou nám naštěstí noví talenti a my jsme měli komu fandit. 

1

Důležité je říct, že na startu se mezi 430 závodníků postavily i největší hvězdy evropského Quadcrossu, jako mistr Evropy Kevin Saar, nebo Chritopher Tvearen z Norska. Po třech hodinách závodění byl nejrychlejší Randy Naveaux z Francie. Necelou minutu a pů za ním dojel Kevin Saar a třetí skončil právě Tvearen. Nás ale zajímá hlavně výsledek Honzy Brhela, který zajel skvělou kvalifikaci na 22. místě a v závodě nakonec skončil 16. 

329542881 705659130933536 3771946451693080819 n

2