Model Ténéré je založen na stejné drsné DNA jako původní motocykly Yamaha XT, které vyhrály první Rallye Dakar a více než 40 let bojovaly o stupně vítězů v nejtěžší soutěži na světě, osvobozuje dobrodružného ducha jezdců a umožňuje každému objevovat, co je za horizontem.

Kromě toho, že je model Ténéré ideálním dobrodružným motocyklem pro jezdce, kteří hledají lehký stroj pro cestu kolem světa, prokázal v roce 2022 svůj vynikající výkon v rallye, když legendární jezdec Ténéré World Raid Teamu Alessandro Botturi vyhrál Tunisia Desert Challenge. Týmový kolega Pol Tarrès se zapsal do historie offroadu, když se svou Yamahou Ténéré 700 dojel na Erzberg Rodeu dál než jakýkoli jiný dvouválcový stroj.

Ténéré spojuje světy cestování, rallye a endura jako žádný jiný stroj a je bezpochyby nejlepším terénním modelem, jaký kdy Yamaha vyrobila.  Nyní stojíme před novým horizontem, který zákazníkům přibližuje pravý význam slova Ténéré a je už jen nepatrně vzdálen od skutečných rallye závodů. Yamaha vytvořila zcela nový úchvatný zážitek Ténéré Spirit Experience, který otevírá ještě více možností pro jezdce na motocyklech Ténéré se stejnou touhou po dalších dobrodružstvích a naši oddanost projektu Riders for Health.

2023 YAM TSE PR HEADER preview

Nový zážitek Ténéré Spirit Experience pro rok 2023

Společnost Yamaha je zcela odhodlaná zajistit, že každý jezdec bude mít možnost užít si své Ténéré naplno v nejrůznějších jízdních situacích Pro rok 2023 Yamaha představuje nový exkluzivní zážitek Ténéré Spirit Experience, v jehož rámci se majitelé modelů Ténéré mohou zúčastnit nejslavnějších světových rallye závodů s oficiálním týmem Yamaha World Raid Team.

Celkem 20 zákazníků značky Yamaha bude se svými motocykly přepraveno na vybraný rallye závod, kde pojedou po skutečné i paralelní trase závodníků a každý večer budou bivakovat po boku závodního týmu. Pro mnoho jezdců to bude jedinečný zážitek, který jim zůstane navždy v paměti, a v jiných možná vzbudí touhu zúčastnit se v budoucnu rallye.

Zážitek Ténéré Spirit Experience, který jménem společnosti Yamaha pořádá bývalý šampion v enduru a manažer dakarského závodního týmu Marc Bourgeois prostřednictvím své společnosti MBSM, je určen majitelům motocyklů Yamaha Ténéré, kteří chtějí posunout své adventure ježdění na další úroveň a okusit skutečné rallye bez intenzivního tlaku soutěže a zároveň mít možnost poznat krásy krajiny, kterou nabízí. 

Kompletní balíček od začátku do konce

Ténéré Spirit Experience je komplexní balíček, který je navržen tak, aby pokryl všechny aspekty přípravy, letů, přepravy motocyklů a účasti na rallye vybrané zákazníkem. Každý jezdec může před událostí navštívit centrum Ténéré*, kde může obdržet školení ohledně svých jízdních nebo navigačních dovedností. O vše ostatní od začátku až do konce se postará MBSM – včetně každodenních předzávodních instruktáží, logistiky, technické pomoci, montáže GPS sledovacích zařízení, snídaně, večeře a kempování.

Vhodné pro standardní modely Ténéré

Zákazníci budou na akcích Ténéré Spirit Experience jezdit na vlastním stroji, ale nemusí se obávat přílišných úprav. Technici MBSM před jízdou vybaví každý motocykl speciálními koly a pneumatikami a také navigačním zařízením – v některých případech bude muset být účastníkovo Ténéré pro konkrétní akce vybaveno také přídavnou palivovou nádrží.

Připojte se k týmu Ténéré World Raid Team na čtyřech legendárních závodech v roce 2023

Tým Marca Bourgoise (MBSM) bude mít na starosti organizaci závodů i zákaznický program pod hlavičkou Ténéré World Raid Team. To umožní bezproblémové propojení skutečného závodního ducha a zákaznického zážitku.

Ténéré Spirit Experience 2023 zahrnuje čtyři nejslavnější soutěže rallye, počínaje dubnovou Morocco Desert Challenge a květnovou Hellas Rally. Po letní přestávce TSE a TWRT pokračují v září závodem Transanatolia a v říjnu je zakončí závod Tunisia Desert Challenge.

Jezdci Ténéré Spirit Experience budou sdílet bivak s jezdci Ténéré World Raid Teamu Alessandrem Botturim a Polem Tarrèsem, kteří se zúčastní vybraných závodů, a do různých závodů se zapojí i další špičkoví hostující jezdci.