A je to tu, završili jsme druhý rok online. Zatímco politika byla dost divočina, svět čtyřkolek zůstal v pořádku. Jaký byl rok 2022 za řídítky?

7D2 8963

Letošní rok byl ve znamení konce pandemie, která do jisté míry ochromila řadu výrobců. Nejlépe se ze všeho vzpamatovala paradoxně Čína, která byla schopna dodávat a my jsme tak zažili nejvíc času za volantem a řídítky mašin od CFMOTO a Kayo. A je celkem jedno, zda v jedné, nebo dvou stopách. Radost mi ale udělaly i další značky. Stálicí je u nás Polaris, který nám vyrazil dech novým RZR Pro R, ale taky Yamaha, která vyrazila na comeback do Evropy a přivezla i k nám rovnou celý kamion čtyřkolek. No a mezi nimi i sportky, kterých je jak šafránu.  

7D2 4457

I když to se sněhem nebylo zrovna ideální, stihli jsme testování na sněhu, ale taky na rozpáleném kamení ve Francii. A to jen ukazuje, jak všestranný prostředek čtyřkolka je. Jejich sezona je prakticky pořád a to je to, co nás na tom všechny baví. Jezdit můžete když je vedro, když prší, když je sníh, nebo bahno na každém kilometru. Všechno tohle čtyřkolka zvládne, ostatně ne nadarmo znamená zkratka ATV  vozidlo do každého terénu.  

118A0813

No a možná je to tím, že jsou slyšet jiná témata, ale alespoň já jsem v podstatě přestal registrovat tažení proti jízdě v terénu, což je celkem milá změna. Můžu jen doufat, že to je hlavně tím, že se jezdci začali chovat ohleduplně ke svému okolí. A o to tady přeci jde. Chovat se tak, abych nikoho neštval, nic nezničil a přitom si maximálně užil jízdu v terénu. 

P3170654

Zapomenout nesmíme ani na závody. Po stagnaci se letos startovní rošty maratonů i motokrosu naplnily závodníky všech kategorií a každého věku. Rostou tu noví talenti a závodí se pořád naplno. A to je dobře, protože není nic lepšího, než když můžete třeba na motokrosu národů v Kramolíně fandit hned dvěma reprezentačním teamům se lvem na dresu, kteří se perou s profíky z USA. 

7D2 3979

Tak aby to nebylo moc dlouhý, přeju vám minimálně stejně dobrý rok, jako byl ten letošní, málo defektů a pokud možno vždy kolama dolů a bez nehod!