Představovat Land Cruiser je asi zbytečné. Z původně superodolného offrodu se stal velký a luxusní superodolný offroad, který stále nemá o své zákazníky nouze. I jeho nová generace bude dostupná v Evropě a to hned v limitované edici Matt Black se spoustou zajímavých doplňků a detailů.

1

Abych to ale uvedl na pravou míru. V Evropě si můžete oficiálně koupit "jen" verzi 150, větší sestra 200 se k nám nedováží. Stopadesátka si svou premiéru sice odbyla už v roce 2009, ale od té doby prochází neustálými inovacemi a nejde zdaleka jen o drobný facelift. Asi by se dalo čekat, že edice Matt Black bude černá, ale jde hlavně o detaily a doplňky právě v této barvě. Konkrétně se jedná o kola, masku, žebrování, nášlapy, lyžiny na střeše a další detaily. Auto tak působí na první pohled úplně jinak, než když má tyto části chromované. 

V interiéru můžete vybírat ze dvou nových variant koženého čalouněné. Hlavní roli tu samozřejmě opět hraje černá, ale tentokrát s šedými bočnicemi. Druhá varianta má bočnice v hnědé barvě, tzv. sedlové. Varianta Matt Black bude k dispozici pro nejvyšší výbavu. S tou je spojený náhon 4x4 a naftový čtyřválec o objemu 2.8 litru a výkonu 204 koní. Na český trh by se měl Land Cruiser dostat v posledním čtvrtletí letošního roku.