Zdá se, že elektrifikace pomalu dorazila i do  segmentu čtyřkolek, nebo alespoň UTV. Zatímco minule jsme si představili hodně zábavnou a výkonnou záležitost od Volconu, tak tentokrát je to spíš takový terénní golfový vozík. Rodiště má ale stejné.

Je zajímavé, že na rozdíl od elektrických aut, která mají obrovský boom v Číně přichází inovativní terénní vozidla z USA. Platí to i pro Landmaster, který ukázal jednoduché malé pracovní UTV na elektrický pohon. Oficiálně se vozidlo jmenuje American Landmaster EV. Dostupná bude varianta pro dva, nebo čtyři jezdce. Bohužel ale vždy pouze s náhonem na dvě kola. American Landmaster nabízí několik možností konfigurace baterie přičemž ta nejnížší má dojezd nějakých 68 kilometrů. Pokud budete chtít stokilometrový dojezd, musíte si připlatit v přepočtu asi 40 000 korun. Ceny ale musíme brát s rezervou s ohledem na americký trh. 

1

EV je čistě pracovní stroj a bude tak s ním i zacházeno. Nejen proto má Li-ion baterie, které vydrží minimálně 3500 nabíjecích cyklů. Doba nabití na 100% je pak zhruba 5 hodin. Tedy klasický formát přes noc nabíjet, přes den jezdit. UTV rozhodně není malé. Na délku má skoro 3 metry, na šířku 120 cm u dvoumístné verze. Světlá výška je pak více než 25 cm. Dobré je, že je k dispozici možnost montáže navijáku, což se s ohledem na absenci náhonu 4x4 může hodit. K dispozici samozřejmě bude i celá řada dalšího příslušenství včetně možnosti konverze na 4x4.