Když bylo v USA představeno nové Bronco, říkal jsem si, že to je paráda, ale my na něj můžeme asi zapomenout, protože tohle auto tak nějak nezapadá do současného evropského trhu. No a světe div se, příští rok je tu!

1

Ford zmiňuje konec roku 2023, což je zhruba tři roky poté, co bylo auto představeno. Jeep Wrangler a Land Rover Defender by se tak měli začít trochu bát o své pozice, protože tohle auto je hodně zajímavé. Bronco rozhodně není žádná masírka do města. Má rámovou konstrukci, stálou čtyřkolku, redukci a uzávěrku obou náprav. K tomu je tu parádní retro vzhled. V USA se prodává i verze Bronco Sport, která je podstatně více silniční a civilní, tu ale Ford pro Evropu vůbec neplánuje. 

4

Bronco je k dispozici se standardním čtyřválcem 2.3 Ecoboost o výkonu 224 kW. Pokud vám úsporný motor nevoní, nevadí, je tu i benzínový šestiválec o objemu 2.7 litru a výkonu 246 kW. No a pak je tu naftový motor, který je v USA ve verzi Raptor. Ten má objem tři litry a výkon 331 kW. Oficiální technické parametry evropské verze ale zatím nejsou zveřejněny, tak se nechme překvapit. 

3