Značka Fisker představila hodně zajímavý pick-up. Ten je samozřejmě v americkém stylu, ale jezdit bude na elektřinu, ujede přes 500 kilometrů, na stovku zrychlí do čtyř sekund a bude mít nákladový prostor, který by pojal i seriál Ulice od první série. 

Zajímavé kouzlo se povedlo konstruktérům s kobrou. Ta jde prodloužit do interiéru kabiny a můžete tak z původních 1.37 metru dostat až 2.8. To se hodí třeba při zimních cestách na lyže, nebo samozřejmě pro profíky, kteří potřebují vozit třeba stavební materiál. 

2025 fisker alaska 114 64de42920f60a

Celé kouzlo, kterému automobilka říká “Houdiniho trik” spočívá v možnosti zasunout zadní čelo do podlahy a po sklopení sedaček tak získat kýžený extra prostor. Vlastně to není nic extra, ale na druhou stranu to doteď nikoho nenapadlo. 

Chytrých detailů je tu ale více. Patří mezi ně třeba speciální schránka na pracovní rukavice, výsuvný držák na tablet, nebo držák na klobouk za sedačkami. 

080 fisker alaska pickup front parked

Auto bude měřit přes pět metrů a vejde se do něj i poctivá baterie o kapacitě 113 kWh. Je tu ale i varianta s menší baterií o kapacitě 75 kWh. Dojezd se tak uvádí na 547, respektive 370 kilometrů. Výkon elektromotorů zatím není specifikován, ale s ohledem na ostatní platformy Fiskeru se dá očekávat něco mezi 300 a 500 koňmi. Prodej odstartuje v roce 2025, ale auto si můžete rezervovat již nyní. Cena se odhaduje okolo milionu korun pro USA, kolik by auto stálo u nás je samozřejmě otázka. 

081 fisker alaska pickup front rear end