Je tu čas představování novinek pro sezonu 2024, Yamaha i Polaris už odkryly své karty a teď jsou na řadě žlutí. Koncern BRP představil své novinky v kanadském Valcourtu a my se na ně postupně podíváme. Začneme u strojů s volantem, kde pokračuje honba za výkonem. 

 V novém modelovém roce 2024 budou dostupné nové varianty, včetně modelů Maverick X3 MAX X rc Turbo RR, Commander MAX X mr 1000R, Commander MAX DPS 700 a XT 700 se čtyřmi sedadly. Kromě toho přináší nový model Maverick X3 RS Turbo cenově dostupné side-by-side vozidlo o šířce 72 palců, které nese označení Maverick. Díky většímu počtu modelů se čtyřmi sedadly a škále různých objemů motorů a cenových možností je tu Maverick pro všechny.

"Naše řady Maverick, Commander a Defender nabízejí výkon a zážitek z jízdy, které jsou mimořádné, což je vidět na našem růstu na trhu," uvedl Sandy Scullion, prezident skupiny Powersports u společnosti BRP. "S každým novým rokem modelů pokračujeme v evoluci, zdokonalování a posunování těchto fantastických vozidel, abychom splnili a překročili stále rostoucí požadavky našich zákazníků."

ŘADA MAVERICK X3

Model Maverick X3 MAX X rc Turbo RR je průmyslově prvním side-by-side vozidlem s čtyřmi sedadly navrženým speciálně pro jízdu po skalách a je vybaven vším potřebným pro jízdu v terénu. Pohání ho motor Rotax Advance Combustion Efficiency (ACE) 900cc s turbodmychadlem o výkonu 200 koní. Díky předním tlumičům Fox Podium 2.5 a zadním tlumičům 3.0 RC2 s vnitřním bypassem má 22 palců odpružení na obou koncích. Kola o průměru 32 palců s pneumatikami Maxxis Liberty jsou namontována na 15palcových hliníkových kolech. Model Maverick X3 MAX X rc Turbo RR je připravený k akci rovnou z obchodu Má také přední nárazníky, ochranu spodní části vozidla z vysoce molekulárně váženého polyethylen (HMWPE) a naviják o nosnosti 4500 liber, který pomáhá jezdcům při obtížných situacích na trase.

1

Model Maverick X3 RS Turbo je cenově dostupným 72" side-by-side vozidlem, které však nešetří na výkonu a schopnostech. Motor Rotax ACE 900cc s turbodmychadlem o výkonu 135 koní umožňuje využít 20 palců předního a 22 palců zadního odpružení. Model má pneumatiky Maxxis Carnivore o průměru 30 palců namontované na 14palcových kolech. Dále disponuje předním diferenciálem Smart-Lok, systémem Dynamic Power Steering (DPS), zadním tahovým očkem, 850W magneto a 4,5palcovým digitálním displejem.

5

ŘADA COMMANDER

Nový model Commander MAX DPS 700 a Commander MAX XT 700 přinášejí novinky, protože jsou prvními side-by-side vozidly s čtyřmi sedadly a plnohodnotnou nákladovou skříní. Oba modely jsou poháněny motorem Rotax ACE 650cc s výkonem 52 koní. Jsou vybaveny 12,5 palce odpružení vpředu a 13 palci vzadu, což umožňuje snadnou průchodnost terénem.

2

Model Commander MAX DPS 700 má pneumatiky o průměru 27 palců namontované na 14palcových ocelových kolech, přední diferenciál Visco-Lok QE, zadní diferenciál s režimem Turf, systém Dynamic Power Steering (DPS) a 4,5palcový digitální displej. Model Commander MAX XT 700 disponuje pneumatikami o průměru 28 palců namontovanými na 14palcových hliníkových kolech, lakováním karoserie, navijákem o nosnosti 4500 liber, sportovní střechou a LED osvětlením.

3

Model Commander MAX X mr 1000R s rozchodem kol 64 palců je připraven pro jízdu v bahnech a je poháněn motorem Rotax 976cc s výkonem 100 koní. Vybaven je pneumatikami o průměru 30 palců namontovanými na 14palcových kovaných kolech, systémem Smart-Lok, sacím potrubím, navijákem o nosnosti 4500 liber a blatníky, které chrání vozidlo před blátem.

4

ŘADA DEFENDER

Spolehlivý pracovník v řadě Defender, modely XT, nyní nabízejí novou volbu pracovního vozidla s menším objemem motoru v podobě modelu Defender XT HD7. Pohání jej spolehlivý a prověřený motor Rotax ACE 650cc s výkonem 52 koní. Model Defender XT HD7 je připraven zvládnout jakýkoli úkol. Pro zvýšení komfortu během pracovního dne je vybaven pevnější sedačkou, plnou ochrannou podlahovou deskou z materiálu HMWPE, navijákem o nosnosti 4500 liber, předním nárazníkem XT a celoplošnou pevnou střechou.

NOVÉ BAREVNÉ VARIANTY

Kromě nových modelových možností v rámci řady Can-Am side-by-side vozidel jsou nyní vybrané modely pro rok 2024 k dispozici také v novém odstínu Fiery Red, stejně jako ve variantách Hyper Silver and Legion Red, a Hybrid White and Legion Red.